Superbingo Metropolis o "smecherie " pe bune

Daca va bate gandul sa cumparati un bilet la Superbingo Metropolis va rog s-o faceti dupa ce cititi mesajul meu.
Ca sa stii "regulile jocului" trebuie mai intai sa participi la el .Asadar m-am hotarat sa cumpar un bilet la super bingo cel nou pentru tragerea din 17.01.2010. (pentru ca cel vechi a disparut brusc din viata noastra acum cativa ani). Prima surpriza a fost sa constat ca nu pot cumpara un singur bilet ci doar un un top cu 3 cartoane in valoare totala de 10 lei pentru care mi s-a oferit si un talon gratuit.Cartonul nu mai costa 1,6 lei ca in anul 2009 ci s-a dublat la 3,2 lei.

Dupa Regulamentul afisat pe site-ul lor, ca sa castigi o linie trebuie doar sa ai o combinatie de 5 numere pe una din cele 3 linii orizontale (superioara,centrala sau inferioara).
In realitate, ca sa faci aceasta linie trebuie sa te incadrezi in cele 21 de cifre extrase in direct( adica ai sanse foarte mici) pana se completeaza un carton (in cazul de fata cartonul 697 a castigat 20 lei ) la fel ca el toate cartoanele cu nr 697 din topurile 13919 pana la 17546 .Deci o alta diferenta fata de Regulament. Nu toate cartoanele care fac linie castiga ci doar cartonul 697 din toate topurile.Asta inseamna ca aproximativ 3627 de castigatori a 20 lei.
La fel se intampla si la bingo. Doar cartonul 796 castiga 100 lei Asta insemana ca aproximativ 3627 castiga 100 lei.Este un singur castigator a 100.000 lei si un singur castigator a 1.000.000 lei.Aceste lucruri le afli doar jucand pentru ca Regulamentul nu specifica aceste detalii.

De ce sustin eu ca este o smecherie.
1.Nu se specifica niciunde care este impozitul pe castigurile la jocurile de noroc.Adica sa vedem si sa calculam si noi care este castigul Statului
2.Se cunoaste in timp real( toate datele sunt inscrise pe calculator) care sunt cartoanele vandute si ce numere sunt in joc.Sistemul de extragere a bilelor este electronic si deci nicio diferenta fata de posibilitatile”de dirijare a bileleor” asa de mult mediatizate cu ocazia jocurilor loto.Deci se poate ‘aranja’ce bile sa iasa si cand .
Ca sa vezi ce norocosi au fost romanii, de sarbatori s-au castigat toate premiile, chiar si cele speciale si cat ‘de aproape ‘de bila norocoasa sunt in celelalte saptamani .Premuil cel mare este intotdeauna la 2 bile.
3.Firma organizatoare este la mezaninul unui bloc din Bistrita.Cat castiga aceasta firma in urma acestui joc? Pai sa facem niste calcule
S-au vandut 3.627.000 cartoane x 3.2 lei/carton = 11.606.400 lei
S-au dat premii in valoare de 3.659.640 lei=7.946.760 lei (noi) ( 79.467.600.000 lei vechi ) adica 31.53 % din valoarea incasata s-a dat pe premii restul de 68,47 % au ramas la dispozitia firmei.
Ei ce spuneti? Este foarte bine doar pentru o camera la mezanin.

Asta pentru ca romanul in general este mai usor de atras de castiguri fara munca iar romanul in pragul saraciei este victima sigura.

Nu ma hazardez sa fac aprecieri si la sansa unui roman de-a castiga 20 de lei sau premiile cele mari sau ce noroc trebuie sa ai ca sa te extraga pentru castigurile telefonice..Las pe cei mai cunoscatori s-o faca Eu spun doar ca este foarte greu
4.Am vazut ca domnul Superbingo are foarte bine regizata aparitia la televizor .Intotdeauna “intalneste’ persoane cu peste 10 topuri cumparate( ca sa vezi cat de popular este jocul).Merge la sigur in apartamente cu familii care au mereu foarte multe topuri cumparate si printr-o magie are si banii la indemana, gata numarati pentru acele cartoane care se gasesc in poseta doamnelor.
Pentru ca oamenii sunt naivi si inca mai cred ca jocul ‘este pe bune’ cand il vad pe strada dau buzna peste el pretinzand banii dar ’sunt regului care trebuie respectate”pretinde public angajatul superbingo.Aceste reguli in schimb nu apar in Regulament sau altundeva.

Daca sunt persoane care s-au lovit si de alte "reguli" ale jocului sunt rugate sa ni le spuna si noua.

Acum ,daca doriti puteti cumpara un bilet superbingo, dar sa nu spuneti ca nu ati fost informati.

 Autor:Maria Teodoru

Un comentariu:

  1. nu-ti convine, nu joci! Ce crezi ca in casino iti da cineva toti banii investiti inapoi? Crezi ca organizatorii de jocuri de noroc sunt organizatii non-profit? Orice astfel joc de noroc, sau alea cu "Suna si zi care e cuvantul de 5 litere care incepe BIN si se termina cu GO" (tarif 10euro/minut)

    RăspundețiȘtergere

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails