Cele 7 minuni din Caracal+1

Dupa cum bine stim mai toti romanii, oltenia se "mandreste" cu orasul Caracal pentru  ca spre deosebire de cele" 7 minuni ale lumii" care se regasesc in locatii diferite de pe glob, aici-in Caracal-cele 7 minuni se regasesc laolalta,dupa cum urmeaza:

1.S-a construit un bloc si s-a uitat macaraua in interior
2.A luat foc sediul pompierilor
3.S-a furat usa politiei
4.Cimitirul e pe strada Invierii
5.Brutaria e construita pe strada Foametei
6.Inchisoarea e pe strada Libertatii
7.Exista o singura scoala si se numeste Scoala nr. 2.

La toate acestea eu voi mai adauga inca o imagine-acest ceas se afla amplasat pe cladirea garii din Caracal- recent "culeasa" de la o colega de lucru prin intermediul careia voi accentua si mai tare ca acest oras-Caracal-din oltenia este intradevar un oras plin de minuni.
  Asadar va invit sa postati comentarii legate de aceasta imagine.

22 de comentarii:

  1. Se foloseste si este corect atat ora 0.00 cat si ora 24.00(si sincer nu am vazut pe niciun ceas scris 0, doar 12...);
    Cat despre cifrele arabe scrise cu galben langa cele romane, primarul sustine: "pentru ca asa se faceau in vremurile de demult" ;).
    Personal nu am gasit nicio anomalie in poza asa ca am intrebat ici-colo si s-au gasit doua lucruri mai ciudate pentru noi, dar, pe care imi permit sa le combat:
    1)cifra 4 roman noi suntem obisnuiti sa o scriem ca IV - dar din cate imi dau seama este un ceas rusesc iar toate ceasurile din URSS scrise cu cifre arabe au scris IIII (pe probate, am doua acasa);
    2)cifrele din jumatatea inferioara sunt scrise ca sa le citesti daca stai in centrul ceasului, iar din fata ele sunt rasturnate - toate ceasurile ce le-am gasit pe net si care au pe cadran toate cifrele de la I la XII (nu cele care au doar cifrele XII, III, VI si XI sau alte combinatii)toate, sunt in jumatea inferioara cu susul in jos.
    Nu stiu istoria acestor lucruri putin diferite, dar daca o aflu, promit sa va tin la curent.

    Deci, nu am gasit nicio "minune" la ceasul din imagine, dar mai astept si alte sugestii.
    Cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg de ce autorul topicului foloseste timpul prezent pentru ca toate "minunile" amintite nu mai sunt de mult valabile si nu sunt cazuri singulare. Spre exemplu si in Bucuresti in zona Lizeanu exista un cimitir pe strada Reinvierii. In oras exista 7 scoli generale, iar strazile "minunate" si-au schimbat de mult denumirea. Cat despre macaraua uitata "in interior" o sa las imaginatia sa zburde - explicatia i-ar sterge din farmec. Pentru amuzament e o istorioara simpatica, dar sper ca topicul sa nu devieze catre etichete de prost gust precum am intalnit in multe alte discutii pe aceeasi tema. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimule, sau, anonimilor, scuza-ma, dar,esti mai PROST ca ceasul din gara CARACAL.Daca nu stii istoria(este un obiect istoric,ARTEFACT)nu mai face "misto" de ceea ce nu stii.

    RăspundețiȘtergere
  4. si,nu sunt oltean,sunt buzoian,dar,am trait in MUNICIPIUL CARACAL ani buni si ma mandresc cu acest lucru si,imi pare rau ca am plecat de acolo. Acum traiesc in ciudad de MADRID(ESPAÑA)aici sa vezi "minuni"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cifra 4 pentru veasurole vechi si.foarte vechi se scrie astfel : IIII!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Primule anonim scuze ca iti spun da.... esti prost.... minunea de pe ceas este faptul ca cifra 4 este scrisa:"IIII" si nu "IV".

    RăspundețiȘtergere
  7. cum plm aveti voi ma puscarie pe strada libertatii doamne crd ca la caracal s-a rasturnat caruta cu prosti :))))))

    RăspundețiȘtergere
  8. LA CARACAL S-A RASTURNAT CARUL CU (PLOSTI)

    VA ROG SA NU MAI FACETI COMENTARII IN NECUNOSTINTA DE CAUZA. SI DACA NU STIATI IN TOATE STATIILE CFR SUNT CEASURI EXACT LA FEL.










    "PLÓSCĂ, ploști, s.f. 1. Vas de lemn, de lut ars, de metal sau de piele, cu capacitate mică, rotund și turtit, cu gâtul scurt și strâmt, în care se ține băutură și care se poartă atârnat de o curea."

    RăspundețiȘtergere
  9. prea tare o singura scoala dar e scoala nr 2 :))

    RăspundețiȘtergere
  10. ba da in caracal sunt maimulte scoli asa ca sunt prosti aia de comenteaza

    RăspundețiȘtergere
  11. de scoala 7 , 5 nu a auzit nimeni nu????????????????

    RăspundețiȘtergere
  12. Până în secolul al XIX-lea, pentru cifra „patru” se folosea în special simbolul aditiv „IIII”, deși simbolul sustractiv „IV” îl întâlnim în manuscrisul „Forme of Cury”, datat cu anul 1390. Forma actuală a cifrei 4 corespunzătoare lui patru s-a fixat numai după apariția cărților tipărite. - sursa -> wikipedia

    RăspundețiȘtergere

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails