Intre un burger si o sare de baie

O noua stire guvernamentala:impozitarea produselor Fast-Food.
Pentru ca emana de la acest nivel,prin decizia insasi a ministrului sanatatii,este salutara preocuparea Domniei-Sale,pentru starea de sanatate a natiunii,a noastra,a tuturor romanilor.

Asadar,este binevenita aceasta "grija"ministeriala,chiar daca,am auzit de ea si pe alte meleaguri,americanii-spre exemplu-promoveaza adevarate campanii,in mass-media lor,de promovare,nu a suprataxarii acestor produse,ci,mai degraba,de incurajare a gatitului,acasa,indemnandu-si doamnele autotone,sa-si gaseasca timp si pentru o astfel de activitate,redescoperind frumusetea vietii,in savoarea bucatariei familiale.
Aflam,de asemenea,de ceva vreme(din nefericire,dupa cateva decese),ca,asa-zisele"magazine de vise",inregistrate la Registrul Comertului Roman,functionand-nu-i asa?-perfect legal,ofera"la pliculete"diverse ierburi,prafuri si alte"minuni",care-se pare-te fac sa uiti de tot si de toate(probabil,si de pretul majorat al unui burger,c-o fi el,cu oua,cu pui ori cu branza).
Stau si cuget,ca orice roman istet si dornic de cunoastere,incercand sa gasesc raspunsul potrivit:care dintre cele doua,imi"dauneaza grav sanatatii";un burger cald,garnisit cu toate ingredientele poftite:ketchup,maioneza,salata,ori pliculetul cu "sare de baie" datator de senzatii tari,ce te propulseaza,undeva,departe,unde nu e decat bine si frumos ?
Salutam,prin urmare,in numele nostru si al copiilor nostri,actiunea demarata de Politia Romana,prin controalele facute,la nivel national,si asteptam,cu incredere(atat cat ne-a mai ramas),sa auzim,nu doar de amenzi(oricat de mare si impresionant ar fi cuantumul lor) aplicate celor ce comercializeaza asemenea"vise"(D-zeu stie cine le-a numit asa!),ci si de pedepse reale,"grele",slujitorii Justitiei-parinti si ei-,dovedindu-si menirea,pe deplin.

Articol trimis de catre Gabriela Blanariu

Un comentariu:

  1. Buna seara,as vrea sa stiu cine e idiotul (daca e genul masculin) sau idioata (daca e genul feminin) care a aprobat infiintarea acestor magazine de ierburi drogo-mirositoare si cata spaga neimpozabila si-a luat.Ofer recompensa simbolica celui/celei care va da un raspuns cat mai aproape de adevar.

    ma si semnez mah desteptilor : Robert K

    RăspundețiȘtergere

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails