Luxul umilintei

Alaturi de jeep-ul,vila cu piscina,doctoratul de mii de euro,concediul in tari exotice,amanta tanara si bine dotata fizic,poseta si costumul de firma,iata ca,si umilinta poate fi un lux.

Daca va indoiti de acest lucru,intrebati-l pe"profu`de mate",maine,cand,inainte de a ajunge la serviciu,va duceti copilul la scoala,pentru ca-pentru a nu stiu cata oara-masina odraslei e"internata"intr-un service-auto.
Stati,putin,de vorba,si cu doamna diriginta,consultand-o,stabilind,eventual,impreuna,suma minima(se intelege,in euro)pe care,va trebui,in curand,s-o investiti,in imaginea propriei domnisoare,la balul de absolvire,un eveniment unic,irepetabil,si,-nu-i asa?-fara de care,nu se poate.
O clipa,va rog! Spre sala de curs a clasei a V-a se indreapta o tinerica(n-ati spune ca e profesoara,daca,"n-ar da-o de gol" catalogul,aproape mai mare decat ea),indrazniti,rugati-o,respectuos(asa cum ati fost educat,in alte"timpuri"-e adevarat-),sa-i dea micutului invatacel,din ultima banca,de la geam,mobilul(de ultima generatie,fara indoiala) uitat de Praslea,pe tastatura laptop-ului personal,probabil,dupa prea multe ore de "schimb de vorbe",mai mult sau mai putin utile,pe Mess,cu prieteni din diverse colturi ale cartierului,orasului,tarii,lumii,in numele nevoii tuturor de socializare.
Si,seara,la ora bilantului zilnic,veti constata,lesne,ca lipseste ceva,ca intr-un puzzl imaginar,pe care,l-ati putea numi"ceea ce e firesc a fi"-lipseste reactia dascalilor.
Sa-si fi negat ei,menirea? Sa-si fi pierdut ei,simtul artistic? Sa fi uitat ei,ca modeleaza,pentru totdeauna,luturi fragede,adevarate opere de arta-in viitor-,daca,indraznim sa vedem,in OM,o creatie artistica,divina,inainte de toate ?
In zilele noastre,cand"cei sapte ani de-acasa" nu mai e decat o expresie prafuita,desueta,si,devenita,dintr-o data,un"cliseu",pentru ei,oamenii"de la catedra",a face educatie,parintilor si nu copiilor,a devenit o umilinta pe care nu si-o pot permite,la fel cum,luxul de a te simti umilit,le este,din nefericire,tot mai greu,accesibil.

Articol trimis de catre Gabriela Blanariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails