Infractiunea"de a nu avea copii" ?

Printre numeroasele noutati daruite,cu "darnicie"de actualii nostri guvernanti,acum,la inceput de an,demna de atentie este recomandarea(nu peste mult timp,devenind-fara indoiala-decizie),ca locurile fruntase pe listele de disponibilizari din institutiile bugetare,sa apartina persoanelor"fara copii",impartind aceasta'"onoare",cu cei aflati in"pragul"pensionarii ori cu cei care si-au permis,pensionari fiind,sa mai incaseze o leafa de la"stat",pentru munca prestata cu seriozitate,daruire si respectul datorat profesiei.

Asadar,avem o noua"infractiune"-lipsa copiilor,ca si aceea de a implini o anumita varsta(40-50 de ani),situatie in care,doar astrele te mai pot ajuta sa-ti gasesti implinirea,prin munca,definita de marele A.Rodin"ratiunea de a trai si fericirea noastra".
Asteptam sau nu,cu sufletele frematand precum codrul eminescian,"nasterea "unor noi astfel de "fapte"reprobabile,sugerand celor indrituiti,inserarea lor,in noul Cod Penal,ca infractiuni de sine-statatoare,cu sanctiuni aplicabile.
Acceptand,de cele mai multe ori,nu usor,realitatea,cu bunele si relele ei,stim si simtim,la nivel personal,criza economica sosita de pe alte meleaguri,"la pachet"cu noul virus A/H1N1,si el,"odrasla"unor parinti straini.
Cu toate acestea,in numele unui minim respect pentru propria demnitate,noi,cei aflati"in afara legii",ne declaram dispusi a fi primii vaccinati,contra unui alt virus,unul de-al noastru,mioritic,cel al discriminarii.
Nu acuzam persoane sau institutii,ne intrebam,doar(avem voie,nu?),in masura in care suntem afectati,cum de le e straina,notiunea de discriminare,celor ce-au stabilit,printre criteriile de disponibilizare,lipsa copiilor,sanctionand,o data in plus,durerea unor oameni lipsiti de acel dar divin,numit Copil.
Abandonand tonul patetic,ar fi de dorit,ca alesii nostri,multi dintre ei,de formatie juridica,sa mai lectureze,cel putin o data,Constitutia Romaniei,dupa care,o data cu recunoasterea discriminarii(eventual,si asumata)sa ne raspunda:SUNTEM SAU NU,"INFRACTORI"?

Articol trimis de catre Gabriela Blanariu

Un comentariu:

  1. m-ai speriat. credeam ca se ajunge iar la decretei. deci incompetentii cu copii sunt de dorit in institutii. :))

    RăspundețiȘtergere

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails