Poem alb-violet

Nu-i asa ca nu ne-am dus la Poli-Steaua cu foarte mult entuziasm? E adevarat ca ne-am fi asteptat mai degraba la o victorie a Stelei? Meciul din Cupa Romaniei n-a reprezentat pentru suporterul polist pomul laudat. Si,drept urmare, nu ne-am dus cu sacul. Am umplut insa pe trei sferturi stadionul si 20.000 de oamneni au sarit sa demonstreze ca Banatul nu este fieful Stelei si ca, de 90 de ani, capitala acestei regiuni are o singura iubire, Poli Timisoara.
Alb-negrii, precum au fost cu 9 decenii in urma, polistii ne-au facut sa uitam de evolutiile mai mult decat modeste din ultima perioada, cu victorii fara glorie, egaluri searbade si chiaro infrangere rusinoasa la Sanmartin Felix, cu Luceafarul Oradea. Joi s-a uitat totul. Blazarea a fost lasata la o parte "Poetul" Goga, atat de bine platit pentru rime atat de ieftine oferite in ultimul timp, a compus un poem, chef d'oeuvre,cum ar zice francezii. Pase cu calcaiul, devieri spectaculoase, ratari monumentale, dar si un gol ce a inchis definitiv jocul. Nici ceilalti nu s-au lasat mai prejos, Mera a facu primul meci mare de la acel 0-0 cu Ajax de pe Amsterdam Arena, Poparadu si Gorobsov au fost plamanii echipei, Ricketts ne-a demonstrat ca n-a imprumutat doar look-ul de la Balotelli iar Scutaru cu siguranta s-ar fi putut bate si cu 7 frati Costea de-ar fi existat ei toti. Ce sa mai spunem de Florin Ilie, juniorul care parca joaca de o viata astfel de meciuri? Sau de Curtean,cu al sau "no look pass", imprumutat din baschet, ales de catre organizatori omul meciului?
S-a terminat 2-0. Doar 2-0. Poli s-a oprit la acest scor auzind probabil ca exista in regulamentul frf-ist-lpf-ist un paragraf ce face referire la desconsiderarea adversarului, iar un eventual 3,4,5-0 (scor cat se poate de plauzibil dupa desfasurarea ostilitatiilor), ar fi putut atrage noi sanctiuni impotriva echipei timiorene. Poli Timisoara a fost nelicentiata si retrogradata in B, dar legenda merge mai departe. Iar la implinirea a 90 de ani, in direct la Steaua Tv, pardon, Pro Tv, sistemul bine pus la punct de nasi si mitici nu a putut cenzura fiesta jucatorilor in peluza sud si nici plonjoanele pe burta inspre tribuna a 2 a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails