In sfarsit:"Felicitari,domnule Prim-ministru !"

Le meritati,pe deplin,cu "amendamentul"nostru,de"bun simt",al nostru,al oricarui roman devenit"carcotas"(nu prea stim bine,de cand si de ce) ca,in mod cert,nu era nevoie sa ne moara copiii,fratii,colegii,prietenii ori vecinii,inainte ca,"in regim de maxima urgenta" sa fie finalizat actul normativ de interzicere a plantelor etnobotanice-nefericita definitie,daca ne gandim ca natura e datatoare de viata si nu de moarte.

Va multumeste,in primul rand,parintele care,poate-si spune,in durerea lui,ca moartea copilului sau n-a fost "in zadar",confirmand,prin propria suferinta,o fraza pe care ati rostit-o,cu simplitatea adevarului spus direct-parinte fiind,inainte de toate-:"o viata este mai importanta decat orice alt aviz,pana la urma".
Da,domnilor guvernanti,v-a spus-o"seful"Domniilor-voastre,o stiti prea bine,o stim si noi,si,in numele aceluiasi adevar,oricat de nepotrivita vi se va parea comparatia,ne luam ingaduinta de a va cere,cu respectul datorat autoritatii,sa va aplecati atentia si asupra celor nu putini,femei ori barbati,oricare le-ar fi statutul social ori pregatirea,a caror singura"culpa"este aceea de afi trecut,binisor,de jumatatea de veac,iar acum,victime ale unei crize(speram,vremelnice) isi pierd,rand pe rand,respectul de sine,regasindu-se,fara voia lor,in"subsolul"interesului guvernamental.
Noi,care stim,inca de la Platon ca "e mai bine sa suferi nedreptatea decat s-o faci",alungati din serviciu,someri cu sau fara indemnizatie,dar,"hatri" ca orice roman,ne gandim,ca,poate intr-o zi,dupa modelul"Programul Rabla"(acum,aplicat si la tractoare)si devenit"de interes"si in alte tari,vom auzi si de vreun program care sa ni se adreseze,noua,celor care refuzam,cu"bruma"demnitatii ramase,neputinta,ca nou statut al ultimilor ani de existenta(multi,putini,cati or fi).
Suntem aici,mai avem si noi"ceva"de spus si-de ce nu?-si viata noastra este mai importanta"decat orice alt aviz",nu-i asa,domnule Prim-ministru ?

Articol trimis de catre Gabriela Blanariu

2 comentarii:

  1. sa speram ca nu va ramane doar pe hartie

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Prim ministru, pentru a face economie de timp, va propun introducerea unui act legislativ, care sa scoata in afara legii prostia dovedita. Pentru ca, daca ii protejati pe prostovanii care isi baga in sistem plante euforico-mortale si daca in viitor, probabil, veti interzice si bauturile alcoolice, vezi coma si autoturismele, vezi busiturile si gazul, vezi exploziile si inotul, vezi inecul si munca, vezi accidentele, etc. pentru a proteja potentialele victime ale propriei prostii omenesti- adica o gramada de munca pentru saracii parlamentari, eu cred ca ati iesi mai ieftin daca ati construi 100 de inchisori, in care sa-i inghesuiti pe inocentii dovediti curati la minte, care nu au nici macar instinctul animalic de conservare. Desi, daca veti face acest lucru, ma gandesc, va veti pune rau cu Mama Natura si cu legea ei cea mai importanta- Selectia Naturala. Adica, daca prostu’ vrea cu tot dinadinsul sa moara, de ce sa-l opresti? Pe cine ajuta treaba asta? De fapt trebuie sa ne protejam pe noi, pentru a nu deveni adevaratele “ victime” ale PROSTIEI lor. Deci, da, scoateti in afara legii prostia, construiti inchisorile pentru prosti si incepeti vanatoarea. Multumesc si bafta!

    RăspundețiȘtergere

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails