Urmele mediului rural intalnite in capitala

Sunt roman, mi-e rusine dar sunt roman. Fac parte din tara unde intr-o institutie de invatamant superior se vorbesc lucruri de genu: "Fai fata, m-a agatat unu de bani gata cu o masina super smechera".
Aceste vorbe, dupa parerea mea, sunt specifice celor ce tocmai au parasit un sat uitat de lume si au ajuns in capitala.
Avand un corp trecut prin numeroase selectii va reusii sa prinda un loc de secretara sau cine stie, poate consilier. Si uite asa, dupa numeroase eforturi si gafaieli domnisoara mai sus mentionata va ajunge sa mestece plictisita o guma, uitandu-se scarbita din masina,nu tocmai ieftina, la persoana umila ce traverseaza strada, persoana ce tocmai a terminat ceea de-a doua facultate.

 Articol trimis de catre Camil

2 comentarii:

  1. Fiecare isi alege drumul in viata.
    Sa iti manifesti o stare de natipatie pentru aceasta gategorie sociala e la fel de gresit ca si scarba cu care se uita ei din masina de lux.

    RăspundețiȘtergere
  2. what's new? ca inca pe vremea lu' raposatu' cand eram la Lenau, aveam colegi de clasa care veneau (inca dintr-a 11-a) cu masina la scola si treceau in mod expres incet pe langa profesorul de fizica (care era pe bicicleta) ... salutandu-l prin geamul lasat jos si intrebandu-l daca dam lucrare in ziua aia. brucan a fost un visator, 20 de ani au fost necesari pentru ca domnisoarele sa atinga acea performanta a colegilor mei de clasa. chiar crezi ca, in conditiile in care "banu' vorbeste" ... va fi vreodata altfel? io n-as trai asteptand (schimbarea) asta ...

    RăspundețiȘtergere

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails