O privire obiectiva asupra situatiei din Ucraina

Doborârea avionului MH17 îmi aminteşte de un alt caz asemănător petrecut în 1986 atunci la finalul războiului rece, când ruşii au doborât un avion de pasageri care intrase în mod clandestin în zona lor aeriană. Atunci vinovaţi au fost piloţii care uitând o manevră simplă şi esenţială de control au deviat de la traseu invadând spaţiul aerian sovietic. Ruşii au declanşat focul deoarece fuseseră informaţi în prealabil de un posibil avion de spionaj american ( real ) şi astfel au confundat aeronavele. Lumea a fost atunci la un pas de un război, acum este la fel dar nu unul la care se gândesc toţi. Nu există ( în opinia mea ) nici un risc de declanşare imediată a unui al treilea război mondial, sau chiar a unui simplu război N.A.T.O - Rusia dar în mod sigur asistăm la un al doilea război rece care a şi început prin propagandă şi manipulare.

Rusia, şi deşi nu sunt un "fan" al acestei ţări, a avut tot dreptul să afilieze Crimeea pe baza războiului civil din Ucraina deoarece respectiva peninsulă a aparţinut în mod istoric Rusiei. Spre exemplu aceeaşi situaţie ar fii şi la noi dacă Basarabia ar fi parte a unei alte ţări care este într-un război intern, atunci noi am putea cere unirea regiuni pentru protejarea populaţiei româneşti ( dacă aceasta este în majoritate ), aşa au stat lucrurile şi acolo, locuitorii peninsulei Crimeea sunt în majoritate ruşi care, nemulţumiţi si speriaţi de situaţa ţării actuale au cerut Independenţa. Un lucru banal, dacă ei după aceea au ales să se afilieze Rusiei este strict problema lor. Această situaţie a declanşat un război mediatic între America şi Rusia cu acuzaţii grave din partea amândurora. In timp ce în America, Putin, este văzut ca un tiran, în Rusia este un erou ( o dovedesc şi sondajele, Putin având o popularitate de 85 la suta ). Din păcate în conflictul dintre cele două ţări cel mai rău cade Ucraina, o ţară măcinată de lupte interne si victimele avionul MH17 al companiei Malayeziene.

Nu sunt mai vinovaţi ruşii decât americanii, amândouă ţătile punând la dispoziţie armament ucrainienilor. Aceştia fireşte că au tras cu ele şi au doborât un avion plin cu oameni nevinovaţi aşa că sunt cei mai uşor de intimidat de o minte stupidă şi lipsită de logică şi de cunoştinţe minime în domeniul geo-politic. Pro-ruşii au doborât avionul probabil crezând că aparţine armatei ucrainiene sau cum îmi place mie să mă refer la ei, armatei pro-americane. Din păcate manipularea şi propaganda venită fie din partea Americii sau a Rusiei nu acoperă adevărul, acela că din cauza orgoliului ambelor sisteme politice, pe foaie identice, au fost ucişi acei oameni. Nu trebuie scăpat din minte acest lucru, nu ucrainienii fie ei pro-rusi sau pro-americani sunt vinovaţi şi cei care dau adevăratele ordine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails