Activitati in aer liber si circulatie inchisa

„Săptămâna Mobilităţii”, care se desfăşoară între 16 şi 22 septembrie, este o campanie a Uniunii Europene prin care se doreşte promovarea transportului în comun, a mersului pe bicicletă şi pe jos, în detrimentul transportului auto, pentru a reduce poluarea urbană. Anul acesta campania se desfăşoară sub sloganul „Aerul curat depinde de tine!” La Timişoara, manifestările încep încă de duminică, 15 septembrie, cu o nouă tură ciclistă marca Verde pentru Biciclete. Locul de întâlnire al bicicliştilor va fi la Halele Timco de pe Calea Circumvalaţiunii, la ora 12:00, participanţii urmând să pedaleze până la Muzeul Satului Bănăţean de la Pădurea Verde.

Săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, oamenii sunt invitaţi să (re)descopere „Timişoara la pas” între orele 18:00-19:30. Vorbim despre o plimbare cu ghid prin centrul oraşului, prin Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii şi Piaţa Victoriei. Punctul de întâlnire va fi în faţa Palatului Baroc – Muzeul de Artă.

Joi se pun pe pedalat şi aleşii, împreună cu funcţionarii publici din Primăria Timişoara. De la ora 15:00 este anunţat un circuit pe biciclete la care vor participa aleşii locali împreună cu angajaţii municipalităţii, pe traseul: Bd. C.D. Loga nr. 1 – Bd. 16 Decembrie 1989 – Splaiul Nicolae Titulescu – str. Jiul – Bd. Republicii – sensul giratoriu de la Piaţa Regina Maria – Bd. Regele Ferdinand – C.D. Loga nr. 1. Vineri, de la ora 20:00, Alergotura pune Timişoara în mişcare prin 1.000 de minute de jogging, inclusiv noaptea, până sâmbătă la ora 14:00, pe strada Alba Iulia. La turele de alergare de câte zece minute sunt invitaţi să participe toţi cei dornici să facă mişcare.

Sâmbătă, la ora 06:00, va fi închisă circulaţia în zona Cetate, în zona vizată prin proiectul de reabilitare a centrului istoric, un proiect pe fonduri europene care întârzie să înceapă – în perimetrul Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului, străzile Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fără Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu şi Enrico Carusso.

Tot sâmbătă, în Piaţa Unirii va fi organizat un Târg de biciclete între orele 10:00-20:00, iar între orele 10:00 -13:00 vor fi demonstraţii de arte marţiale, volei, probe atletice şi badminton. Pe strada Mărăseşti se pregătesc jocuri şi concursuri pe role şi picioroange moderne organizate de Clubul Sportiv No Limits, între orele 10:00-20:00, iar pe Alba Iulia timişorenii sunt invitaţi din nou la o tură de alergare de la ora 14:00.

Duminică va fi „Ziua fără maşini”. La Stadionul „Dan Păltinişanu” este programat, de la ora 09:30, un maraton organizat de Atletic Club Maraton, iar în Piaţa Unirii vor avea loc diverse activităţi, ateliere de creaţie pe parcursul zilei şi demonstraţii de trial cu Verde pentru Biciclete de la ora 17:00. Târgul de biciclete va continua până la ora 20:00. Pe strada Mărăşeşti sunt programate din nou jocuri şi concursuri pe role şi picioroange moderne, între orele 10:00-16:00.

Duminică seara, de la ora 20:00, va fi redechisă circulaţia în zona Cetate, anunţă reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails