Istoria se repeta

Daca lumea ar trebui sa invete ceva din istoria sa, ar trebui sa invete ca aceasta se repeta. Conducatorii nostri par insa incapabili sa realizeze acest lucru. Disponibilitatile in masa si marirea taxelor, precum si introducerea taxelor asupra orice, nu fac altceva decat sa nemultumeasca marea masa.
Romania este o tara cu regim democratic, acest lucru inseamna ca marea putere nu o detin conducatorii, o detin cei care sunt condusi. Fiecare roman are dreptul la libera exprimare si la apararea integritatii sale fizice si morale. Conducatorul modern nu face altceva decat sa calce in picioare libertatea omului.
Romania a fost si va fi intotdeauna o tara cu potential turistic si agricol. Faptul ca tara noastra noastra se afla in postura actuala, cu datorii externe uriase si nu numai, este doar rezultatul actiunilor oamenilor ce au trecut la fiecare mandat prin Cotroceni. Am avut incredere si inca am incredere ca intr-o zi va veni la conducere cineva integru, cu principii morale si nu materiale, care va conduce aceasta tara corect dar cu o mana de fier si va pune capat coruptiei care ne-a transformat dintr-o tara “regala” intr-o tara “servitoare”.
Cei aflati in frunte ar trebui sa isi aduca aminte un singur lucru: populatia e puterea, iar modul in care lucrurile evolueaza ma fac sa cred ca intr-o zi istoria se va repeta. Oamenii vor iesi in strada si vor cere schimbari majore, aceasta este insa cea mai buna versiune care mi-o imaginez. Una pe care as vrea din tot sufletul sa nu o vad cum prinde fiinta este cazul in care oamenii nemaiavand bani sa-si plateasca ratele, sa-si hraneasca proprii lor copii, vor ajunge intr-o situatie de disperare, moment in care ratiunea va fi inlocuita cu panica. Cele mai teribile lucruri se produc atunci cand exista panica, nu te mai gandesti la urmarile actiunilor tale, iar acest lucru duce la cele mai ingrozitoare scenarii. Mi-e frica de ziua in care rata criminalitatii va fi atat de mare ca nu vei mai putea iesi pe strada. Iar acest lucru va porni de la faptul ca unii romani ce au jurat sa ne conduca spre idealuri fanteziste, au mers singuri « pe taramul fagaduintei » iar cei care le-au platit biletul si cazarea au fost contribuabilii.

Articol trimis de catre G. C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Articole Recomandate

Related Posts with Thumbnails